Grimhild AngertuvaFör mig har det alltid varit givande att få arbeta och skapa med händerna, att få forma och ge fantasierna liv. Om man slår ihop dessa egenskaper med intressen som historia, inredning, kulturvård och möbelkonst så har man nog mig i ett nötskal.

Har mina släktrötter att tacka för "känslan" och det väckta intresset med bla. namn som Vicke Lindstrand som verkade genom Orrefors och blev senare konstnärlig ledare för Kosta och Upsala-Ekeby.

Dan Lindstrand (konstnär) och min morfar som var fotograf och dekor/målare, och en möbel och inredningstokig farfar, mor & far.


I hantverket har jag alltid kännt mig hemma och har tidigare med inspiration från historiska fynd designat och gjutit smycken i metaller som tenn och brons.

Men jag har en speciell passion just för att laga & restaurera saker. Det är så underbart att få ge tillbaka en gammal möbel dess värdighet och funktion, eller en förgylld ram dess forna glans.

Men bra är också den sköna kombinationen av miljövänligt och att få bevara ett föremål med kulturellt värde för framtiden.


Utbildning:

Hantverkscentrum i Tibro

Förgyllning/Dekormåleri, Möbelrestaurering.


Mora Folkhögskola

med bla. inriktning Hantverk & Slöjd.


Schillerska Gymnasiet

Kurs i Reklam & Dekoration.


Praktik & arbete:

Jöstas Möbelrenovering.


Stadsmuseet i Göteborg

utställningar och rekvisita.


Deltagit i utställningar:

*Nääs Byggnadsvård.

*Möbel mässan i Sthlm.

*Hem & Villa mässan i Gbg.

*Borås museum.

*Forsviks bruk.GrimArt


Grimhild Angertuva

Tel: 0733 800284

g@grimart.nu